Zanimljivosti

Dobar marketinški trik ili uvreda?

1509majica
K
ompanija Urban Outfitters ponovo se našla na udaru kritika javnosti nakon što su u onlajn prodavnici predstavili majicu sa uzorkom koji neodoljivo podsjeća na mrlje od krvi.

Dobar marketinški trik ili uvreda?
Portal AnalitikaIzvor

Majica nazvana "Vintage Kent State Sweatshirt" proglašena je strašnim marketinškim trikom s obzirom da su 4. maja 1970. godine na državnom univerzitetu Kent ubijena četiri nenaoružana studenta koji su protestovali zbog rata u Vijetnamu.

Urban Outfitters je nedavno prodavao majicu "pijani Isus", zatim takozvanu "depresivnu majicu", čarape nazvane po Ganešu, bogu uspjeha kod Hindusa...

Zanimljivo je da je na veliku kritiku javnosti kompanija majicu sklonila sa sajta sa informacijom da je "majica rasprodata".

Sa Kent State univerziteta kažu da oni majicu vide kao veliku uvredu.

"Na taj potez gledamo kao na veliku uvredu. Jedna kompanija je riješila da se poigra sa našim bolom i ostvari profit", rekao je portparol univerziteta Erik Mensfild.

Iz kompanije kažu da se slučajno desilo da majica izgleda kao da ima krv na sebi.

"Iskreno se izvinjavamo zbog uvrede koje je naša majica izazvala. Nikada nije bila naša namjera da aludiramo na tragične događaje koji su se dogodili 1970. godine. Crvene fleke su promjena boje od originalne senke majice. Još jednom iskreno se izvinjavamo zbog neprijatnosti koje je ova majica načinila", kažu iz kompanije Urban Outfitters.

B92

Portal Analitika