Politika

Radna grupa: Nacrt zakona da se pripremi do 1.oktobra

skupstinacg
V
lada Crne Gore trebalo bi što prije da proslijedi predlog zakona o finansiranju političkih partija Radnoj grupi zaduženoj za primjenu izbornih zakona, kako bi to tijelo rad na tom aktu završilo do 1. oktobra.

Radna grupa: Nacrt zakona da se pripremi do 1.oktobra
Portal AnalitikaIzvor

Na drugoj sjednici Radne grupe, raspravljalo se o metodologiji rada tog organa, ali se sva pitanja nijesu mogla riješiti jer nijesu bili prisutni pojedini članovi i zato što Vlada još nije dostavila predlog zakona o finansiranju političkih partija.

Članovi Radne grupe jednoglasno odlučili su da se formiraju dvije podgrupe za rad na formiranju privremenog odbora za nadzor rada državnih organa u primjeni izbornog zakonodavstva, odnosno na Nacrtu zakona o finansiranju političkih partija.

Od četiri člana, koliko je odlučeno da podgrupa za formiranje privremenog odbora ima, na današnjoj sjednici su izabrana tri.

Članovi će biti poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Miodrag Vuković iz, Demokratskog fronta (DF) Branka Bošnjak i Ljerka Dragićević kao predstavnik Hrvatske građanske inicijative manjinskih partija.

Radna grupa će se o četvrtom članu izjasniti na narednoj sjednici kada svi članovi tog tijela budu prisutni, jer danas nije bilo predstavnika

Pozitivne Crne Gore i Socijalističke narodne partije.

O članovima podgrupe za pripremu predloga zakona o finansiranju političkih partija, članovi Radne grupe će se izjasniti nakon što u skupštinsku proceduru stigne Vladin predlog zakona o finansiranju političkih partija.

Predsjednica Radne grupe, Draginja Vuksanović, kazala je da postoje nezvanične informacije da će Vladin predlog zakona o finansiranju političkih partija biti završen do kraja sedmice.

Vuksanović je, na zahtjev svih članova Radne grupe, najavila da će se sa sjednice poslati apel Vladi da nacrt tog zakona pripremi u narednih sedam dana, kako bi Radna grupa mogla nastaviti sa radom na tom aktu.

Vuksanović je podsjetila da se Nacrt zakona o finansiranju političkih partija u Radnoj grupi mora pripremiti do 1. oktobra i proslijediti Skupštini.

 

 

MINA

 

Portal Analitika