Region

Slovenija: Pronađena druga žrtva poplava

1409slovenija
U
Sloveniji je danas pronađeno tijelo tridesetogodišnjeg vozača automobila koji je juče usljed erozije zemljišta upao u korito potoka Bolska.

Slovenija: Pronađena druga žrtva poplava
Portal AnalitikaIzvor

U blizini mjesta Vransko, 50 kilometara sjeveroistočno od Ljubljane, juče je auto upao u korito potoka, pri čemu je sedamnaestogodišnja djevojka pronađena mrtva, a za drugim putnikom se tragalo.

Kako prenose slovenački mediji, celjska policija je danas u blizini mjesta nesreće pronašla i drugu osobu iz automobila.

Putnici su, kako se navodi, bili glumica i njen rođak, koji su bili na putu da mladima prenose poruku o preventivi i značaju bezbijednosti u saobraćaju.

Vodostaji rijeka u Sloveniji danas stagniraju, ali je proglašen crveni alarm opasnosti u slivu Krke čije pritoke rastu, dok se stanje uz obale Drave i Mure smiruje.

Tamo je, kako se navodi, juče i danas zbog obilne kiše sa poplavama, naročito u centralnim i istočnim djelovima zemlje, pod vodom bilo oko hiljadu objekata, a zbog raskvašenog tla aktivirano je više od 240 klizišta.

Zbog klizišta i vode koja se s obala rijeka izliva na puteve, još je zatvoren za saobraćaj veliki broj magistralnih i lokalnih puteva u istočnom dijelu Slovenije.

Portal Analitika