Svijet

Novi incident Malezija erlajnsa: Pokvario se autopilot

1409malezijaerlajnsok
A
vion Malezija erlajnsa (Malaysia Airlines-MAS), kompanije koju su zadnjih mjeseci teško pogodile dvije avionskee nesreće, morao je nakon polijetanja da se vrati na aerodrom zbog kvara na sistemu automatskog upravljanja.

Novi incident Malezija erlajnsa: Pokvario se autopilot
Portal AnalitikaIzvor

Avion na letu MH198 za indijski grad Hiderabad vratio se i bez problema sletio u Kuala Lumpur  rano jutros, četiri sata nakon polijetanja iz malezijske prijestonice, saopšteno je iz aviokompanije.

-Kvar ustanovljen na Boingu 737-800 nije ugrozio sigurnost aviona i putnika. Ipak, Ipak, pilot je iz opreza odlučio da se vrati,  ističe se  u saopštenju.

Let je odgođen za danas poslije podne.

MAS je zadnjih mjeseci imao dvije nesreće. Prvo je avion na letu MH370 nestao nedugo nakon polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking sa 239 putnika i članova posade. Drugi Boing te kompanije na letu iz Amsterdama za Kuala Lumpur raspao se u letu 17.juna, pogođen raketama nad područjem gdje ratuju ukrajinska vojska i proruski separatisti koji se međusobno optužuju za rušenje aviona u kojem je bilo 298 ljudi, među njima 193 holandsska državljanina.

(index.hr)

Portal Analitika