JP „Vodovod i kanalizacija“ Berane: Voda sa Merića nije za piće

1209voda
J
P “Vodovod i kanalizacija” Berane upozoravaju građane koji se snadbijevaju sa Merića vrela da voda nije za piće, već samo za sanitarnu upotrebu.

JP „Vodovod i kanalizacija“ Berane: Voda sa Merića nije za piće
Portal AnalitikaIzvor

„Zbog požara nastalog oko 12 časova na Crpnoj stanici Berane došlo je do prekida u vodosnabdijevanju gradskog područja Berana. Iz tog razloga prijevremno smo pristupili puštanju vode novoizgrađenim cjevovodom sa izvorišta Merića vrelo, koji je završen prema planu“, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Iz pomenutog preduzeća upozoravaju građane da „zbog neophodnih procedura u ispitivanju kvaliteta vode za piće kod novih cjevovoda da voda sa Merića vrela nije za piće, već samo za sanitarnu upotrebu, do trenutka dobijanja rezultata Instituta za javno zdravlje“.

Iz JP “Vodovod i kanalizacija” Berane navode da će se nakon dobijanja rezultata uzorka koji su uzeti od strane Instituta za javno zdravlje i potvrde da se voda može koristiti za piće, blagovremeno obavijestiti javnost.

„Molimo sve korisnike naših usluga za razumijevanje, iz razloga što je magistralni cjevovod kapitalni objekat za oblast vodosnabdijevanja te će se njegovom upotrebom obezbijediti dugoročno i kvalitetno vodosnabdijevanje svih korisnika naših usluga“, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Foto: espona.me

 

 

Portal Analitika