Politika

Bojanić: Ukoliko Kongres bude u maju Pozitivna neće postojati

1209mladen
P
otpredsjednik Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić smatra da ta partija, u ovom trenutku, ne postoji kao funkcionalan politički subjekt. Bojanić je gostujući u emisiji “Živa istina” ocijenio da je neophodno što prije organizovati Kongres stranke, jer ukoliko on bude u maju, stranka neće ni postojati.

Bojanić: Ukoliko Kongres bude u maju Pozitivna neće postojati
Portal AnalitikaIzvor

Zalaže se kaže za bolju saradnju sa opozicijom, ali ne za utapanje u Demokratski front. Bojanić vjeruje da bi bojkot parlamenta imao smisla kada bi, kako kaže, svi i sve bojkotovali.

Gostujući u emisiji “Živa istina” potpredsjednik Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić odrično je odgovorio na pitanje da li ta partija postoji kao jedinstven, funkcionalan politički subjekat.

-Ne, to ne može biti funkcionalan subjekat jer su blokirani najviši organi partije, kad postoji nasilje nad njenom većinom (u Predsjedništvu imamo jasnu većinu 8 od 14). Pajoviću, međutim, nije dovoljna većina da bi postupao onako kako ona kaže, smatra Bojanić.

Bojanić kaže da je oprečnih mišljenja unutar Pozitivne bilo i ranije, ali navodi da su u periodu odlučivanja o nosiocu liste ELP odnosi postali zategnuti. Tvrdi, međutim, da nije posrijedi lični sukob njega i predsjednika Darka Pajovića. Problem je, kako smatra, krupniji.

-Problem je u načinu vođenja stranke. Većina nije zadovoljna načinom vođenja partije, porukama prema vani, uopšte nekom koncepcijom, jer i ideološki smo se već polako pogubili, više ne znamo gdje smo. Jedini način je da što prije organizujemo Kongres partije, pa ko god da pobijedi. Moramo da budemo jasni da smo demokratska stranka. Ne možemo tražiti demokratiju u Crnoj Gori, a u partiji imamo autokratiju. Ne možemo da pričamo da smo građanska partija, a da sve činimo da se pokažemo da smo ultra nacionalna. Moramo da budemo jasni u vezi sa svim pitanjima koja su pred nama. Ne smijemo više da dozvolimo da se sumnja da li je Pozitivna Crna Gora opoziciona partija, ili ona hoće malo i sa DPS-om - da popravlja DPS, kaže Bojanić.

Kongres jeste način za rješavanje problema u partiji. Bojanić, međutim, vjeruje da je datum njegovog održavanja od presudne važnosti.

-Smatram da Pozitivna nema nikakve šanse ako Kongres bude 26.maja. Vjerujem da tada na tom Kongresu neće imati delegata, osim nekoliko. To je možda i cilj trenutne manjine. Ukoliko se ovo nastavi svi smo gubitinci, jer do maja, siguran sam, nema Pozitivne Crne Gore, zaključio je Bojanić.

Kada je posrijedi bojkot parlamenta Bojanić smatra da bi on imao smisla ukoliko bi u njemu učestvovala čitava opozicija, a bojkot podrazumijevao i plenum i radna tijela, ali i skupštinsku blagajnu, odnosno poslaničke plate.

izvor: antenam.net

Portal Analitika