Košarka

Farid: Kad dođu ti Španci u finale, javite mi

AMerkanciLit22
C
ijela planeta je očekivala sudar Amerikanaca i Španije u borbi za zlato na Mundobasketu, a eliminacija domaće "furije" u četvrtfinalnom okršaju sa Francuzima iznenadila je mnoge.

Farid: Kad dođu ti Španci u finale, javite mi
Portal AnalitikaIzvor

Dugokosog, 24-godišnjeg Farida je i rastužila jer je žeio da "pokaže Špancima". Kada su ga pitali zašto, uslijedio je ovakav odgovor:

"Razočaran sam jer sam htio da ih dobijemo u njihovoj državi. Toliko je buke bilo oko njih, a prema nama su svi bili arogantni, čak i bez poštovanja", rekao je on, pa pojasnio tu izjavio:

"Govorili su nam da nećemo moći da se nosimo sa njihovim visokim igračima, da su bolji od nas. Dakle, sve što je trebalo - je da se nađu sa nama u finalu. Pa, eto... kad dođu ti Španci u finale, javite mi", nekako zadovoljno je izjavio Kenet Farid, centar Denver Nagetsa i glavnog pretendenta na tron Mundobasketa.

Kada su ostalim njegovim saigračima iz američke reprezentacije rekli šta je izgovorio poslije pobjede nad Litvanijom od 96:68 u polufinalu Svjetskog prvenstva, mnogi su vrtjeli glavom, jer već neđeljama imaju jasne instrukcije iz svog Saveza da ničim ne podgrijavaju atmosferu pred utakmice, naročito izjavama. Jedino je "čuvena brada" selekcije SAD, Džejms Harden, uz osmijeh konstatovao:

"Kenet? Kenet vam je malo luckast".

Portal Analitika