Politika

Značajna saradnja Crne Gore i Kine

tarzan
C
rna Gora i Kina su napravile značajan pomak naročito u ekonomskoj saradnji, ocijenili su politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević i ambasador Kine u Crnoj Gori Cui Dživei i politički savjetnik u Ambasadi Kine Zang Ksiang.

Značajna saradnja Crne Gore i Kine
Portal AnalitikaIzvor

Ambasador Kine je, tokom sastanka, predstavio uspješnu realizaciju projekata u oblastima turizma, nauke, kulture, saobraćaja i ekonomije, posebno ističući napredak koji je ostvaren u dogovorima oko izgradnje auto-puta Bar - Boljare. On je dodao da je, u prethodnom period, napravljen značajan pomak u saradnji između dvije države.

U oblasti turizma, ambasador Cui je naglasio značaj otvaranja prve kineske turističke agencije u Crnoj Gori, kao i predstojeću posjetu kineske delegacije koju će činiti predstavnici tri najveće turističke organizacije. On je pozdravio napore i zahvalio na doprinosu koji DPS daje kako bi se praksa dobre i uspješne saradnje nastavila na obostrano zadovoljstvo.

Milošević je istakao da će DPS nastaviti sa politikom otvorenih vrata, u cilju unapređenja tradicionalno dobrih odnosa i saradnje dvije zemlje. Milošević je zahvalio ambasadoru Kine na angažovanju kako bi bila intenzivirana finalizacija konkretnih projekata, te naglasio da je uvjeren u skori početak radova na izgradnji auto-puta, imajući u vidu njegov ukupni značaj i vrijednost za Crnu Goru i region.

Tokom susreta direktora Miloševića i ambasadora Cuija naglašena je spremnost da dalje jačanje i afirmacija veza između dvije prijateljske države treba potencirati kroz razmatranje mogućnosti i definisanje smijernica za razvoj političke, ekonomske i drugih vidova saradnje. (Portal RTCG)

 

Portal Analitika