Politika

MAROVIĆ: Vlast ne prave babe i žabe

1107marovic
P
otpredsjednik Demokratske partije socijalista DPS Svetozar Marović najavio je u intervjuu Dnevnim novinama da će uskoro biti potpisan aneks koalicionog sporazuma sa Socijaldemokratskom partijom SDP na državnom nivou, iz čega može proizaći i potreba za rekonstrukcijom vlade Crne Gore.

MAROVIĆ: Vlast ne prave babe i žabe
Portal AnalitikaIzvor

On je ekskluzivno za Dnevne novine otkrio rezultate novog avgustovskog istraživanja Ipsos stratedžika o povjerenju građana političkim partijama.

- U avgustu povjerenje građana je ovako podijeljeno: DPS 43 odsto, Demokratski front 26, Socijalistička narodna partija SNP 9, Pozitivna Crna Gora 5 odsto - što znači da DPS ima tri odsto više od DF-a, SNP-a i Pozitivne zajedno. SDP, prema ovom istraživanju, ima šest, Bošnjačka stranka pet odsto i albanske stranke dva odsto - saopštio je Marović.

Prema njegovim riječima to je realnost i to je razlog zašto misli da je SDP sklapanjem koalicije u više opština sa DPS-om ispoštovao, a ne prevario, volju većine građana u Crnoj Gori, „kako im neko želi prebaciti“.

Opozicija je smatrala da je volja građana drugačija i da su mogli da imaju većinu nakon rezultata u Podgorici. Po mišljenju Marovića desila se greška kvalitativnog zbrajanja glasova građana različitih političkih opcija.

- Oni su pokušavali da opoziciju učine jedinstvanom političkom snagom. Tako da bi u istom njihovom timu trebalo da budu oni koji su bili protiv nezavisne Crne Gore i oni koji su se zalagali za nju, oni koji su za NATO i oni koji su protiv NATO-a, koji su za EU i oni koji opstruiraju politiku EU i oko Kosova i oko Ukrajine, na primjer. Oni koji poštuju službene simbole države i oni koji ne ustaju na njenu himnu, oni koji su za crnogorski jezik i koji su protiv, što nije bilo realno. Kao da u reprezentaciji imate igrače koje emocija tjera da radije daju gol svom golmanu, nego protivničkom. Ili da kažemo, teško je, odnosno nemoguće, zbrajati babe i žabe, što su oni htjeli da bi osvojili vlast - zaključio je Marović.

Portal Analitika