Politika

ĐUKANOVIĆ: Potrebna apsolutna saglasnost koalicije oko svih državnih prioriteta

1009milo
N
akon dogovora DPS-a i SDP-a o formiranju vlasti u četiri opštine, vladajuća koalicija treba da pokaže saglasnost oko svih državnih prioriteta, poručio je premijer Milo Đukanović, koji je u radnoj posjeti Žabljaku.

ĐUKANOVIĆ: Potrebna apsolutna saglasnost koalicije oko svih državnih prioriteta
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što se konstituiše vlast u Podgorici, vladajuću koaliciju na državnom nivou čeka još jedan, ako ne i najvažniji, korak u ovom trenutku. To je apsolutna saglasnost oko nekoliko važnih državno-političkih prioriteta, poručuje Đukanović, ali se ovoga puta kao premijer neće, kaže, zadovoljiti da se samo u načelu usaglase oko svih važnih ciljeva, već će se morati konkretno dogovoriti o svim koracima.

Kako javlja RTCG, Đukanović je najavio da će o svim važnim državno-političkim prioritetima o kojima za sada ima nekoliko ideja tražiti apsolutnu podršku u Parlamentu, ali i širi društveni konsenzus kako bi Skupština i drugi državni organi bili u punom sadejstvu sa Vladom na putu strateških ciljeva Crne Gore.

U tom smislu podsjeća da je iza nas godina originalnog političkog ambijenta koji je na neki način generisao političku krizu koja je, kako je zaključio, iza nas.

foto: rtcg.me

Portal Analitika