Politika

LEKIĆ: Ne sprječavam održavanje sjednice parlamenta Glavnog grada

lekic
L
ider Demokratskog fronta Miodrag Lekić saopštio je da ne sprječava održavanje sjednice parlamenta Glavnog grada, ali da neće njoj prisustvovati.

LEKIĆ: Ne sprječavam održavanje sjednice parlamenta Glavnog grada
Portal AnalitikaIzvor

“Ukratko, ne sprečavam održavanje sjednice, samo obavještavam javnost da neću biti na njoj zbog poštovanja građana Podogorice koji su većinski glasali za političke snage promjena, pravne države i obaranja lokalne vlasti DPS-a, saopštio je Lekić u pisanoj izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Radi javnosti, kako je dodao, moram da pojasnim da je  neko  pogrešno interpretirao moj stav, da neću prisustvovati konstitutivnoj sjednici Skupštine Glavnog grada, kao pokušaj opstrukcije konstituisanju  gradske uprave.

“Mislim da postoje formalne zakonske norme da se sjednica održi i zato zaista nemam namjeru da budem bilo kakva prepreka.Osnov za održavanje  sjednice jeste i nepostojanje norme koja sankcioniše javni nemoral, koji će u konkretnom slučaju imati svoju  kulminaciju tokom koalicione  svečanosti  subjekata iz predizborne predstave, u kojoj su - jedni rekli drugima da su nosioci kriminala, a drugi uz otvorene prijetnje saopštili prvima da su i nevaspitani”, naveo je Lekić, dodajući da neće prisutvovati sjednici.

“Neću, dakle, prisustvovati novom činu, ispostavilo se, iste predstave, makar obrti i glumci  na ,,trulim daskama“ bili beskrajno  tragikomični, predstave koja bez sumnje ulazi u istoriju Crne Gore kao primjer beščašća i prevara građana, a iz usta punih  lažnog  crnogorskog  identiteta”, zaključio je Lekić.

Portal Analitika