TV / Film

CINEPLEXX: Projekcija filma „Voskresenja ne biva bez smrti“

program1009
A
vvantura film festival, biće otvoren sjutra u 20 i 30 sati u podgoričkom bioskopu Cineplexx. Na festivalu će od 11. do 14. septembra biti prikazano 12 dugometražnih i 18 kratkometražnih filmova u Cineplexx-u i Kulturno-informativnom centru „Budo Tomović“.

CINEPLEXX: Projekcija filma „Voskresenja ne biva bez smrti“
Portal AnalitikaIzvor

Prve večeri biće prikazan prvi crnogorski igrani film „Voskresenja ne biva bez smrti“, snimljen u Italiji 1922. godine, za koji je scenario napisao Vladimir Popović, ministar u pretposljednjoj crnogorskoj vladi u egzilu, i film "Mostovi Sarajeva", omnibus trinaest evropskih reditelja u kojem istražuju temu grada koji je na dramatičan način obilježio početak i kraj XX vijeka.

Ulaz na prvu projekciju je besplatan, dok se za ostale filmove iz programa koji se odvija u Cineplexx-u naplaćuju karte po cijeni nižoj od one za filmove sa bioskopskog repertoara. Ulaz na sve projekcije u KIC-u je besplatan.

U edukativnom segmentu Festivala, predavanja na Fakultetu vizuelnih umjetnosti održaće istoričar filma Lukasz Maciejewski i reditelj Veljko Bulajić.

Festival organizuje Avvantura Film Festival Zadar i NVO Avvantura Montenegro, u saradnji sa Crnogorskom kinotekom i Fakultetom vizuelnih umjetnosti.

 

Portal Analitika