Politika

NOVA: SDP potvrdio političku korupciju

oknova
O
dluka organa Socijademokratske partije (SDP) da podrže koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) potvrda je političke korupcije, ocijenjeno je iz Nove srpske demokratije.

NOVA: SDP potvrdio političku korupciju
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Izvršnog odbora Nove, Milutin Đukanović, rekao je da je koalicija Evropsko lice Podgorice, čiji je jedan od konstituenata SDP, dobila glasove na političkom programu i jasnom obećanju o smjeni dvadesetogodišnje vlasti DPS-a u Glavnom gradu.

"Opozicione stranke su prihvatile čak i da daju podršku ovoj koaliciji za potpuno vršenje vlasti u Glavnom gradu i drugim opštinama kako bi se otpočelo sa razvlašćivanjem DPS-a u Crnoj Gori", rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, nakon tri mjeseca pregovora i "mrcvarenja" javnosti SDP je promijenio odluku i prihvatio prvobitnu ponudu DPS-a koja je, kako je naveo, ostala ista kao i prvog dana nakon izbora.

"Slučaj Kolašina, kada je čitavi Opštinski odbor Socijalističke narodne partije 2006. prešao na stranu DPS-a, zatim slučaj Podgorice iz 2010, kada su Narodna stranka i DSS, iako su izabrani na opozicionoj listi „Bolja Podgorica - Bolja Crna Gora“, napravili takođe sa DPS-om vlast, tretirani su i od SDP-a kao eklatantni primjeri političke korupcije”, rekao je Đukanović.

On je kazao da su političari iz redova SDP javno pominjali cifre i ucjene, koje je, kako je naveo, DPS koristio da tada formira ove koalicije u Kolašinu i Podgorici.

"Niko ne vidi u čemu je razlika između ovoga što se danas desilo i onoga što se ranije dešavalo. Odluke su donijete na nivou nekih stranačkih organa, a one su suprotne obećanjima na osnovu kojih su te stranke dobile mandate”, smatra Đukanović.

Zato, kako je ocijenio, nema nikakve razlike u ponašanju između odbornika Đorđija Suhiha i bivšeg odbornika Slaviše Guberinića, “kojeg je Suhih donedavno optuživao za političku korupciju”.

(Mina)

 

 

Portal Analitika