Politika

Mustafić boravio u posjeti Rožajama

0909mustafic
P
otpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić boravio je danas u radnoj posjeti opštini Rožaje .U razgovoru sa čelnicima Rožaja Mustafić je čestitao na izboru predsjedniku opštine Ejupu Nurkoviću i njegovim saradnicima kao i svim građanima opštine Rožaje.

Mustafić boravio u posjeti Rožajama
Portal AnalitikaIzvor

 

Mustafić je kazao da se od lokalne uprave očekuju rezultati  koji će doprinijeti  privrednom oporavku Rožaja i efikasnijem radu lokalne uprave. Najvažnija je zakonitost rada  lokalne uprave ,efikasnost, transparentnost i racionalnost  u skladu sa onim što su zahtjevi  modernih  i Evropskih standarda.

Takođe, Mustafić je naglasio potrebu da se maksimalno iskoriste prirodni potencijali  koje ima Rožaje,da se iskoriste mladi kadrovi koji mogu da odgovore  izazovima kojih ce biti u narednom periodu i posebno potencijal dijaspore  iz ovog kraja koji žive i rade u zapadnoj Evropi i Turskoj.

-Sa strane parlamenta i vi i ostale lokalne uprave koje rade zakonito i efikasno imaćete punu podršku. Važno je da zajednički prepoznamo  prioritetne projekte ,da se valjano pripremi dokumentacija i da kroz inicijativu u Skupštinskoj proceduri obezbijedimo znacajnija sredstva u državnom budžetu pogotovo u dijelu kapitalnih investicija-saopštio je Mustafić.

Između ostalog Mustafić je istakao i da treba raditi na  izmjenama i dopunama Zakona koji se tiču poreskih olakšica i smanjenja administrativnih barijera za privredna ulaganja u održive projekte.

Predsjednik opštine Rožaje Ejup Nurković istakao je važnost ovakvih posjeta, koje kako kaže, mogu da doprinesu efektivnijoj saradnji među državnim i lokalnim institucijama. Nurković je kazao da se od nove uprave Rožaja očekuju rezultati koji će učiniti život građanima mnogo boljim.

Nurković je naveo kako će dati puni doprinos na izgradnji infrastrukture, kao i da će tražiti sredstva od strane Vlade da se kroz budžet obezbijede stredstva za nova ulaganja.

Portal Analitika