Politika

KAMSVAG – MARKOVIĆ: Nastavak podrške Crnoj Gori

markovickamsvag
N
orveška će nastaviti finansijski da podržava Ministarstvo pravde u sprovođenju projekata i osnažiti podršku Crnoj Gori u ostvarivanju njenih evropskih i evroatlantskih ciljeva, saopšteno je nakon sastanka norveškog ambasadora Nilsa Ragnara Kamsvaga i ministra Duška Markovića.

KAMSVAG – MARKOVIĆ: Nastavak podrške Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

“Uspješna realizacija i rezultati ostvareni u dosadašnjim zajedničkim projektima snažan su podsticaj za buduću saradnju, koja ima za cilj jačanje vladavine prava i reforme pravosuđa”, zaključeno je na sastanku Markovića sa Kamsvagom.

Marković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, naglasio da je crnogorska strana, zahvaljujući norveškim partnerima, uspješno finalizovala više projekata, kao i da su puna posvećenost i snažni napori oba partnera već dali vidljive rezultate na planu reforme pravosudnog sistema.

“Kraljevina Norveška će nastaviti da pruža finansijsku podršku Ministarstvu pravde za realizaciju pripritenih projekata i istovremeno osnažiti podršku Crnoj Gori u ostvarivanju njenih evropskih i evroatlantskih ciljeva”, kaže se u saopštenju.

Kamsvag je, u kontekstu evroatlantskih integracija, naveo da je uvjeren da će Crna Gora uspješno sprovesti preostale reforme, kako bi do kraja 2015. godine dobila poziv za članstvo u NATO.

Portal Analitika