Svijet

KOMOROVSKI: Rusija neće platiti samo mrtvim vojnicima

bronislavoko0909
U
krajina je ključ za budućnost Poljske i za budućnost Rusije. Uloga ostalih zemalja jeste to da Rusija uvidi da će za to što radi, platiti cijenu i to ne samo u vidu mrtvih vojnika, rekao je predsjednik Poljske Bronjislav Komorovski.

KOMOROVSKI: Rusija neće platiti samo mrtvim vojnicima
Portal AnalitikaIzvor

On je ponovo negirao tvrdnje zvaničnika Ukrajine da će - po dogovoru s prošlonedeljnog samita NATO - dobiti pomoć Poljske u oružju, dok je ministar odbrane Tomaš Semonjak kazao da Ukrajina može da dobije oružje ako ga kupi, kao i druge zemlje.

Komorovski je rekao da s ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom nije razgovarao o kupovini oružja, ali da je otvoren za tu temu.

"Ukoliko Ukrajina izrazi takvu spremnost, naša vojna industrija je sigurno spremna da realizuje narudžbinu. To ipak nije tako jednostavno, zato što se takvi ugovori ne sklapaju za nekoliko dana", kazao je ministar odbrane Poljske.

Naglasio je da Kijev zna šta Poljska proizvodi i da treba da razmisle šta žele i za koje proizvode imaju novca.

"Ukoliko Ukrajini pođe za rukom da odbrani svoju nezavisnost, rusko društvo će možda takođe pomisliti da je bolje da krene putem saradnje sa Evropom, da je bolje da odabere modernizaciju nego imperijalizam", smatra Komorovski.

Portal Analitika