Politika

Vijesti: DF sprema poziv na bojkot

0909df
U
Demokratskom frontu razmatraju mogućnost da pozovu ostatak opozicije na bojkot parlamenta, a moguće je da se inicijativa proširi i na ulične proteste, ukoliko izmjene izbornog zakona ne budu usvojene do 1. oktobra, saznaju Vijesti.

Vijesti: DF sprema poziv na bojkot
Portal AnalitikaIzvor

Predsjedništvo tog političkog saveza trebalo bi da zasjeda do kraja sedmica, a prema tvrdnjama izvore, na toj sjednici trebalo bi da se raspravlja o radu parlamenta na izmjenama izbornog i zakona o finansiranju političkih partija, kojima bi se obezbijedili fer uslovi za izbore.

Čelnici tog političkog saveza bi mogli opoziciji ponuditi dva rješenja, u slučaju da parlamentarna većina nastavi da prolongira izmjene zakona.

-Moguće je da na bojkot parlamenta pozovemo opoziciju i dio funkcionera i članova Socijaldemokratske partije, koji su se protivili namjerama čelnika stranke da prave nove aranžmane sa Demokratskom partijim socijalista (DPS). Jedna od opcija koje će biti ponuđene su i ulični protesti, poput onih nakon predsjedničkih izbora, kazao je sagovornik iz Predsjedništva DF-a.

U Frontu tvrde da više od godinu DPS opstruira izmjene zakona kojima bi se obezbijedili uslovi za fer izbore, ističući da je teško očekivati da se izborni zakon i Zakon o finansiranju političkih partija promijene do kraja septembra.

Oni su podsjetili da se nakon uličnih protesta prošle godine opozicija vratila u poslaničke klupe zbog obećanja da će parlament raditi na vraćanju povjerenja u izborni proces.

Portal Analitika