Svijet

Dojče Telekom uvodi usluge onlajn klađenja

0809deutschetelekomok
V
lasnik Crtnogorskog Telekoma Dojče Telekom (DT) priprema se za ulazak u segment sportskog klađenja kako bi prigrabio dio kolača na tom tržištu koje se u Njemačkoj mjeri u milijardama eura, javljaju njemački mediji.

Dojče Telekom uvodi usluge onlajn klađenja
Portal AnalitikaIzvor

"Tržište usluga sportskog klađenja doživljava procvat pa je ulazak na njega zanimljiv Dojče Telekomu", ističe se u izjavi portparolke DT-a njemačkom listu "Sueddeutsche Zeitung".

"Još nije jasno koje proizvode ćemo nuditi", dodala je ona.

Prema pisanju minhenskog lista, DT planira da ponudi usluge klađenja putem kompanije "Deutsche Sportwetten GmbH" (DSW) koja bi uskoro trebalo da dobije odgovarajuću dozvolu njemačke vlade.

DSW je na listi kompanija koje bi trebalo da  dobiju dozvolu, ali konačan rezultat biće objavljen za 15 dana, kazala je portparolka DT-a.

Ako DSW dobije dozvolu, Dojče Telekom planira da kupi udio u toj kompaniji i postane njen većinski dioničar. Takvu namjeru DT-a već je odobrila njemačka agencija za zaštitu tržišne konkurencije.

DSW je trenutno u vlasništvu austrijskih operatera koji će, kako navodi "Sueddeutsche Zeitung", nakon DT-ove kupovine udjela ostati manjinski dioničari.

(SEEbiz)

Portal Analitika