Ostalo

IVANIŠEVIĆ: Izuzetno sam ponosan na Čilića

0709cilicivanisevicok
G
oran Ivanišević
je uvijek tvrdio da u Marinu Čiliću vidi potencijal za osvajanje najvećih turnira i za mjesto među pet najboljih tenisera svijeta, što je na US Openu njegov štićenik i dokazao. Ivanišević je bio presrećan nakon Marinove briljantne igre i pobjede nad Federerom.

IVANIŠEVIĆ: Izuzetno sam ponosan na Čilića
Portal AnalitikaIzvor

"Ovo je perfekcija tenisa. Dobiti Federera na centralnom terenu u polufinalu na ovakav način je impresivno. Svaka mu čast. Jedino mu mogu reći da sam izuzetno ponosan na njega, na način kako igra, kako prihvata ovu novu igru. Zasluženo je u finalu", rekao je Ivanišević nakon velike Čilićevog prvog plasmana u finale grand slem turnira.

Čilić je protiv sebe imao ne samo jednog od najboljih tenisera svih vremena, već i veliki broj Federerovih navijača na stadionu “Artur Eš”. Čilić  je pokazao izuzetnu mentalnu snagu, a pogotovo je impresivan bio način na koji je završio meč kad je u posljednjem gemu, poput svog trenera iz igračkih dana, pogodio tri asa za tri meč-lopte.

Teniski svijet je očekivao da će se u ponedjeljak u finalu za titulu boriti Đoković i Federer, a gledaćemo meč Čilića i Japanca Keija Nišikorija.

Portal Analitika