Svijet

Nigerija: Ubijeno najmanje 50 terorista Boko Harama

0709bokoharamok
N
ajmanje tri vojnika i 50 pripadnika terorističke organizacije Boko Haram je ubijeno u antiterorističkoj akciji nigerijske vojske u pokrajini Borno na sjeveroitoku te afričke zemlje.

Nigerija: Ubijeno najmanje 50 terorista Boko Harama
Portal AnalitikaIzvor

Nigerijska vojska je na svom zvaničnom profile na društvenoj  mreži Tviter saopštila da je izvela žestok napad na skrovišta terorista organizacije Boko Haram u gradu Konduga. U saopštenju se navodi da je u toku akcije zaplijenjena i uništena i veća količina oružja i municije, među kojom su bili jedan top, dva protivavionska bacača i jedno oklopno vozilo.

S druge strane, militanti Boko Harama su preuzeli kontrolu u gradu Colak u istočnoj nigerijskoj pokrajini Adamava. Sekretar nigerijske vlade Liman Tukar je saopštio da su teroristi zauzeli grad, ubili veliki broj ljudi i razorili brojna naselja.

Teroristička organizacija Boko Haram trenutno kontroliše nekoliko gradova u nigerijskim pokrajinama Borno i Adamava, a nigerijske vlasti poručuju da će intenzivirati borbu protiv terorizma koliko god budu u mogućnosti.

(Vijesti.ba/AA)

Portal Analitika