Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • DOGOVOR: Stijepović gradonačelnik, SDP-u predsjednik SO, zamjenik gradonačelnika i glavni administrator

DOGOVOR: Stijepović gradonačelnik, SDP-u predsjednik SO, zamjenik gradonačelnika i glavni administrator

Podgorica
P
redstavnici pregovaračkih timova Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije sinoć su finalizovali raniji dogovor podgoričkih odbora te dvije stranke o raspodjeli funkcija u Glavnom gradu, saznaje Portal Analitika.

DOGOVOR:  Stijepović gradonačelnik, SDP-u predsjednik SO, zamjenik gradonačelnika i glavni administrator
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Portal Analitika ranije objavila Slavoljub Stijepović biće novi gradonačelnik Podgorice dok će SDP-u pripasti mjesto zamjenika gradonačelnika, glavnog administratora i predsjednika Skupštine Glavnog grada. Dogovor bi trebalo da verifikuje Odbor DPS-a Glavnog grada na sjednici koja je zakazana za sjutra, dok bi koalicioni sporazum trebalo da bude potpisan početkom naredne nedjelje.

Ostale funkcije će biti kako je ranije objavljeno u srazmjeri 80:20 tako da će socijaldemokratama pripasti dva Sekreterijata: Sekreterijat za komunalne poslove i socijalno staranje.

Pored dva Sekreterijata SDP-u će dobiti i čelne funkcije još četiri javne ustanove: javnih preduzeća Pijace, Parking servis, Kulturno informativnog centra Budo Tomović i biblioteke Radosav Ljumović.

Na lokalnim izborima održanim 25. maja u Podgorici DPS je osvojila je 29, Demokratski front DF 17, SNP osam, i koalicija SDP i Pozitivne Crna Gore pet mandata.

 

 

Portal Analitika