Zanimljivosti

Twitter kakvog poznajete prestaće da postoji

tw69
H
tjeli to korisnici ili ne – Twitter će uskoro postati još sličniji Facebooku. Na nedavno održanoj finansijskoj konferenciji Twitterov finansijski šef Anthony Noto je najavio kako će ‘timeline’ korisnika biti ‘prilagođen korisnicima’ poput Facebookovog modela ‘Top Stories’.

Twitter kakvog poznajete prestaće da postoji
Portal AnalitikaIzvor

GigaOm navodi kako se teren za drastične promjene na Twitteru već neko vrijeme priprema. Čelnik Dick Costolo je pri jednom od kvartalnih izvještaja naveo kako ne isključuje mogućnost prilagođavanja ove društvene mreže po uzoru na Facebook. Riječ bi bila o filtriranju sadržaja i prikazivanju ‘korisniku bitnog’ materijala na timelineu, protiv čega su se i ljubitelji Facebooka bunili, prenosi tportal.

Zuckerberg za sada drži mogućnost prebacivanja na Most Recent materijal, iako je jasno da u mobilnim aplikacijama prebacivanje timelinea na takav prikaz postaje sve komplikovanije. Nezavisno od toga, u Twitteru žele implementirati algoritme koji će se u konačnom pobrinuti za to da korisnici nemaju kontrolu nad svojim timelineom, a nije jasno hoće li – poput Facebooka, biti ponuđena ‘Recent’ opcija.

Analitičari smatraju kako će takvo što pomoći u privlačenju novih korisnika, nego milioni starih će itekako biti protiv uvođenja noviteta. Vrijedi podsjetiti da je Twitter već lagano počeo ubacivati nove elemente (anketa), kako u mobilne aplikacije, tako i u web interfejs pa je moguće vidjeti i statuse/poruke korisnika koje se ne prati i sl.

tehnologija.me

Portal Analitika