Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • KNEŽEVIĆ: Najava remodeliranja koalicije DPS-SDP je pokušaj oživaljvanja političkog Frankenštajna

KNEŽEVIĆ: Najava remodeliranja koalicije DPS-SDP je pokušaj oživaljvanja političkog Frankenštajna

0908knezevicok
N
ajava o tzv. "remodeliranju" koalicije DPS-a i SDP-a na državnom nivou predstavlja pokušaj oživljavanja političkog Frankenštajna i klasično skretanje pažnje sa gorućih društvenih problema, koje su upravo oni i prouzrokovali, a koji gotovo da su paralisali Crnu Goru, saopštio je poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević.

KNEŽEVIĆ: Najava remodeliranja koalicije DPS-SDP je pokušaj oživaljvanja političkog Frankenštajna
Portal AnalitikaIzvor

Knežević je naveo da u trenutku kad su se svi strateški ciljevi Vlade srušili kao kula od karata, oni formiraju radne timove, koji će se baviti procjenom štete koju su sami napravili.

-  A postavlja se pitanje: kako je moguće da neko, ko je namjerno izazvao požar,može učestvovati u njegovom gašenju, i to koristeći kante benzina, umjesto vode.  Jedini vid "remodeliranja", koji bi urodio plodom, jeste njihovo neopozivo podnošenje ostavki i povlačenje iz političkog života. Ovakav nipodaštavajući odnos predstavlja pravo lice i naličje Đukanovićeve Vlade, koja je, izgleda, umislila da može manipulisati zdravim razumom i strpljenjem građana – navodi se u saopštenju koje je Knežević dostavio Portalu Analitika.

Zbog toga crnogorska javnost, kako dalje ističe, mora znati da li najavljena operacija "Frankenštajn" na državnom nivou predstavlja uvod u sklapanje koalicionih aranžmana između DPS-a i SDP-a u Podgorici, i ostalim gradovima.

- I da li je ovo stav i predsjednika SDP-a,, koji je, sve do nedavno, o dometima Vlade Mila Đukanovića, mislio i gore nego pojedine opozicione partije.  Ako su DPS i SDP odlučili da odigraju još jednu predstavu u njihovom teatru apsurda, onda je najbolje da to bude bez prisustva publike,,a Krivokapić se mora odrediti da li je u ovoj jednočinki režiser, ili samo statista. Ukoliko je režiser, onda snosi odgovornost jednako kao i Đukanović. A ukoliko je statista, onda mu je najbolje da napusti pozornicu od trulih dasaka, i pokuša naći neku dostojniju ulogu, dok predstava još nije započela – poručio je Knežević.

Portal Analitika