Politika

Mladi DPS-a Rožaje: Zaustavite bezakonje

0409rozaje
S
avjet mladih DPS-a Rožaje uputio je otvoreno pismo premijeru Milu Đukanoviću, zbog toga što je u opštini Rožaje, kako navode, došlo do masovnog otpušanja sa posla članova te partije.

Mladi DPS-a Rožaje: Zaustavite bezakonje
Portal AnalitikaIzvor

''Ne obraćamo Vam se, kao aktivisti i članovi Demokratske partije socijalista jer je u ovom trenutku naša politička lojalnost Vama najmanje bitna. Obraćamo Vam se kao radnici čija je porodična egzistencija ugrožena nezakonitim i politički motivisanim otkazima koje ovih dana u Rožajama dijeli nova lokalna vlast Bošnjačke stranke i Socijaldemokratske partije. Obraćamo Vam se i kao građani Crne Gore, vjerujući da je ona država u kojoj vladaju pravda i zakon'', navode iz Savjeta mladih DPS-a Rožaje.

Oni od Đukanovića traže da uloži svoj autoritet i hitno stane na kraj pravnom nasilju koje, kako tvrde, nad običnim radnicima i službenicima vrše  koalicioni partneri DPS-a na državnom nivou.

''U toku jučerašnjeg dana je otkucano 35 rješenja o otkazima zaposlenima u lokalnoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Skupština Opštine, a koje je u radni odnos primila prethodna DPS vlast. Najavljeno je da će u drugom i trećem krugu biti otpušteno još najmanje 50 ljudi koji su u radnom odnosu i po nekoliko decenija. Podsjećamo da je DPS u Rožajama vršio apslutnu vlast poslednjih 16 godina tokom koje nije uručen ni jedan politički otkaz. U prilog tome navodimo da je lično sadašnji predsjednik Opštine Ejup Nurković vršio poslove rukovodioca u lokalnoj upravi u vrijeme kada je bio jedan od najvećih aktivista nacionalne muslimanske partije SDA'', navode u pismu.

Ističu i da prethodna vlast nikoga nije ostavila bez hljeba i da ''čak i oni koji stručno nijesu bili podobni da obavaljaju poslove na koje su rasporedjeni su godinama primali plate, a nijesu dolazili na posao''.

''Obavještavamo Vas da otkazima nije dovedena samo u pitanje egzistencija 35 porodica, već je u gradu podgrijana jedna jako loša atmosfera koja bi mogla eskalirati u veoma teške lične i političke sukobe. Molimo da ovu konstataciju, bez preuveličavanja, najozbiljnije shvatite i najhitnije preduzmete neophodne korake. Ne tražimo od Vas političku zaštitu, iako bi i na nju imali pravo, već zahtijevamo da stanete na stranu zakona i pravde. Svjesni smo da smo mi, obični radnici, žrtve političkog i ličnog revanšizma, odnosno odraz nemoći da se osveta sprovede nad funkcionerima i političkim neistomišljenicima. To je nečasno i nemoralno, najmanje je u skladu sa zakonom. Sumnjamo da ovakav politički terorizam pamti crnogorska istorija zbog čega očekujemo Vašu hitnu reakciju'', navodi se u pismu koje je Savjet mladih DPS-a uputio Đukanoviću.

Izvor: rtcg.me
Foto: cdm.me

Portal Analitika