Politika

Cetinje učvršćuje saradnju u oblasti kulture sa Republikom Albanijom

0409bogdanovicvelajok
G
radonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa savjetnikom Predsjednika Vlade Republike Albanije za kulturnu diplomatiju Fate Velajem.

Cetinje učvršćuje saradnju u oblasti kulture sa Republikom Albanijom
Portal AnalitikaIzvor

Tokom susreta, gradonačelnik Bogdanović i Velaj razgovarali su o budućoj saradnji u oblasti kulture, saglasivši se kako postoji izuzetan prostor za njeno unaprijeđenje.

Gradonačelnik Bogdanović upoznao je gospodina Velaja sa činjenicama o istorijskom značaju Cetinja, kulturnoj baštini prijestonog grada, ali i o njegovoj izuzetnoj ulozi u regionalnoj kulturi i umjetnosti.

Iskazujući zadovoljstvo posjetom Cetinju, tokom koje je obišao brojne lokalitete u gradskom jezgru, gospodin Velaj naglasio je kako u narednom periodu treba intenzivirati međunarodnu saradnju u sferi kulture.

Kao pozitivan primjer povezivanja gradova kroz kulturu i umjetnost, gradonačelnik Bogdanović i njegov sagovornik naveli su program „Mostovi Balkana govore“, kroz koji su, između ostalih, udruženi Cetinje i Berat.

Gradonačelnik Bogdanović informisao je gospodina Velaja i o činjenici da je Prijestonica Cetinje i ranije imala sadržajnu saradnju sa subjektima iz Republike Albanije, pritom navodeći kako je među pobratimima Cetinja i grad Skadar.

Današnji sagovornici najavili su zajednički rad u budućnosti u cilju unaprijeđenja bilateralne saradnje u kulturi.

(cetinje.me)

Portal Analitika