Region

Vučić sa Depardjeom: Za sada još bez sankcija protiv Rusije

okvucichde
P
redsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma odlučan da Srbija zadrži svoj stav da ne uvodi sankcije Rusiji, a da će se vidjeti da li će takav stav uspjeti da održi ili će doći do promjena.

Vučić sa Depardjeom: Za sada još bez sankcija protiv Rusije
Portal AnalitikaIzvor

Vučić je novinaririma u Vladi Srbije poslije sastanka sa francuskim glumcem Žerarom Depardjeom izrazio uvjerenje da se poštuje pozicija Srbije, koja je na evropskom putu, ali da brine o svojim interesima.

Upitan da prokomentariše izjavu potpredsednika Vlade Ivice Dačića da su sve jači pritusci na Srbiju u vezi sa situacijom u Ukrajini, Vučić je rekao da dosadašnje razgovore na tu temu ne doživljava kao pritiske i da "ako bi se na nekog vršio pritisak on bi išao na predsednika Vlade".

Francuski glumac Žerar Depardje izjavio je danas u Beogradu da je došao u Srbiju da upozna kulturu "male, ali zapravo velike zemlje, bogate istorije".

Depardje je novinarima u Vladi Srbije, gdje ga je primio predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, rekao da je on umjetnik i da se ne razume u politiku, ali je izrazio zadovoljstvo zbog toga što Srbija nije slijedila Evropsku uniju u uvođenju sankcija Rusiji.

Depardje, koji ima rusko državljanstvo, je ocijenio da je srpska vlada time pokazala vidovitost, odlučnost i humanost, uz ocjenu da će problem u Ukrajini riješiti predsjednik Rusije Vladimir Putin, na miran način.

(novosti.rs)

 

 

Portal Analitika