TV / Film

Što je Elizabet Tejlor napisala nevjernom Bartonu?

0409Tejlor
P
ročitajte pismo koje je legendarna holivudska glumica Elizabet Tejlor napisala svom nevjernom suprugu Ričardu Bartonu, a koje se trenutno nalazi na aukciji.

Što je Elizabet Tejlor napisala nevjernom Bartonu?
Portal AnalitikaIzvor

"Dragi (još uvijek) moj suprugu. Željela bih da ti kažem nešto o mojoj ljubavi prema tebi, o mom strahu, uzbuđenju, čistom životinjskom zadovoljstvu tobom (i sa tobom), mojoj ljubomori, ponosu, povremenom bijesu na tebe.

Više od svega o mojoj ljubavi prema tebi i ljubavi koju ti meni pomalo udjeljuješ. Željela bih da mogu da pišem o tome, ali ne mogu. Mogu samo da ključam u sebi i nadam se da ćeš razumjeti kako se zaista osjećam.

U svakom slučaju, žudim za tobom. Tvoja (još uvijek) žena.

P.S. Ljubavi, ne uzimajmo više nikad jedno drugo zdravo za gotovo! P.P.S. Zamisli samo - 10 godina!"

Ljubavno pismo koje je Elizabet Tejlor napisala svom nevjernom suprugu Ričardu Bartonu i koje pokazuje koliko se trudila da očuva njihov brak, ponuđeno je na prodaju po cijeni od 35.000 funti, pišu britanski mediji.

Kratko pismo napisano je 15. marta 1974. godine samo nekoliko dana prije nego što se par rastao i tri mjeseca prije prvog razvoda.

Velšanin Barton imao je brojne afere tokom desetogodišnjeg braka sa Tejlor kojoj je konačno "prekipjelo"1974. godine kada se ispostavilo da ju je suprug prevario sa kelnericom.

Ali povodom desetogodišnjice braka i svega nekoliko dana prije razlaza, Tejlor je napisala dirljivo ljubavno pismo suprugu koje je adresirala sa "mom (još uvijek) suprugu" i potpisala "tvoja (još uvijek) žena".

Pismo, napisano olovkom, Barton je ostavio u kući koju su iznajmili u Kaliforniji, a na noćnom stočiću ga je pronašao vlasnik kuće pošto je par otišao. Pismo sada prodaje bristolska kolekcionarska kuća "Paul Fraser Collecribles".

Ričard Barton i Elizabet Tejlor razveli su se u junu 1974. da bi se ponovo vjenčali u oktobru 1975. i opet razveli u julu 1976.

Par se sreo na snimanju filma "Kleopatra" 1963. godine i vjenčao godinu dana kasnije. Barton je bio peti suprug Elizabet Tejlor i preminuo je 1984. godine. Tejlor je umrla 2011. godine.

Izvor: prva.rs; foto: b92.net

Portal Analitika