Politika

Đukanović na samitu u Velsu

milo
P
remijer Milo Đukanović, na poziv generalnog sekretara NATO-a Andersa Fog Rasmusena, stigao je juče u Kardif, gdje će danas i sjutra učestvovati na 26. Samitu Alijanse.

Đukanović na samitu u Velsu
Portal AnalitikaIzvor

Samit će, kako je saopšteno iz Vlade, okupiti vode­će svjetske lidere.

"Domaćin je premi­jer Velike Britanije Dejvid Kameron. Očekuje se učešće lidera i ministara oko 60 zemalja. Premijer Đukanović će učestvovati na sastanku o Avganistanu, koji se održava na nivou šefova de­legacija povodom završetka ISAF misije, čiji je kontributor i Crna Gora. Samit u Velsu biće prilika i za bilateralne susrete i razgovore o progresu Crne Gore u oblasti evroatlantske integracije i daljim koracima u intenziviranom i fokusiranom dijalogu, u susret pozivu za članstvo krajem iduće godine", navode iz Vlade.

U delegaciji i ministri vanjskih poslova i odbrane Igor Lukšić i Milica Pejanović-Đurišić U delegaciji i ministri vanjskih poslova i odbrane Igor Lukšić i Milica Pejanović-Đurišić

U delegaciji su i ministri vanjskih poslova i odbrane Igor Lukšić i Milica Pejanović-Đurišić, koji će ućestvovati na sastancima na ministarskom nivou.

 

 

Portal Analitika