Svijet

Nestalo 11 libijskih aviona, SAD strahuju od reprize 11. septembra

avioniok
J
edanaest aviona nestalo je prošlog mjeseca kad su pripadnici "Libijske zore" preuzeli aerodrom u Tripoliju, pa američki zvaničnici strijepe od mogućnosti da bi oni mogli biti upotrebljeni za terorističke napad.

Nestalo 11 libijskih aviona, SAD strahuju od reprize 11. septembra
Portal AnalitikaIzvor

Američka vlada već dvije nedjelje upozorava na pogoršanje situacije u Libiji, ukazujući na činjenicu da bi avioni mogli da budu upotrebljeni u napadima kojima bi se obilježila godišnjica terorističkih napada na SAD od 11. septembra 2001. godine, objavio je američki portal "Vašington Fri Bikon".

"U Libiji je nestao jedan broj komercijalnih aviona, a 11. septembra 2001. smo svi vidjeli šta može da se desi sa otetim avionima", izjavio je jedan neimenovani američki zvaničnik za pomenuti portal, prenose "Novosti".

Osim godišnjice terorističkih napada Al Kaide na SAD, 11. septembra se obilježava i druga godišnjica napada islamističkih militanata na ambasadu SAD u Bengaziju, pri čemu je poginulo četvoro Amerikanaca, uključujući ambasadora Kristofera Stivensa.

Aerodrom u Tripoliju je zatvoren od sredine jula usljed borbi dvije suprotstavljene militantne grupe, a krajem avgusta je kontrolu nad aerodromom preuzela "Libijska zora". Na snimkama objavljenima poslije toga se vidi više potpuno ili djelimično izgorenih avioni, od kojih su neki takođe izrešetani mecima.

Portal Analitika