Fudbal

LEKOVIĆ: Crna Gora bolja reprezentacija

TreningFSCG
C
rna Gora ima bolju fudbalsku reprezentaciju od Moldavije, kvalitetnije fudbalere i ukoliko oni profesionalno odrade svoj posao neće biti dileme oko pobjednika, kazao je pomoćni trener fudbalske reprezentacije Crne Gore Dragoje Leković.

LEKOVIĆ: Crna Gora bolja reprezentacija
Portal AnalitikaIzvor

Leković je kazao da utakmica sa Moldavijom donosi tri boda i da bodovi iz tog meča imaju istu težinu kao i oni osvojeni protiv Rusije, Švedske ili Austrije.

"Bolja smo reprezentacija od Moldavije, imamo bolje igrače i očekujemo da naši igrači profesionalno odrade svoj dio obaveza i siguran sam da nećemo imati problema. U tom prvom meču vidjeli smo gdje smo griješili i sigurno da se te greške neće ponoviti", rekao je Leković.

On je naglasio je prvom međusobnom duelu, u kojem je Moldavija pod Goricom slavila 5:2, crnogorska reprezentacija samu sebe pobijedila.

"Kvalitet Moldavije je došao do izražaja, ali uz našu pomoć. Iskusniji smo, iza sebe imamo dva kvalifikaciona ciklusa gdje smo bili blizu plasmana na šampionat", rekao je Leković.

On je kazao da crnogorska reprezentacija ukoliko želi na EP mora osvojiti između 20 i 22 boda. Prema njegovim riječima, golman Vuikašin Poleksić ima prednost u odnosu na drugog "čuvara mreže" Ivana Janjuševića.

"Polesić ima iskustvo, branio je u prvom ciklusu naše reprezentacije i u prednosti je u o odnosu na Janjuševića", kazao je Leković.

On je istakao da su zbog povrede male šanse da protiv Moldavije igraju Marko Baša i Vladimir Volkov.

"Male su šanse za Bašu i Volkova. Do sjutra ćemo znati sve definitivno", rekao je Leković.

Portal Analitika