Svijet

Putin i Porošenko dogovorili primirje na istoku Ukrajine

0309putinporosenko
P
redsjednik Ukrajine Petro Porošenko je postigao dogovor sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom o "stalnom prekidu vatre" na istoku Ukrajine.

Putin i  Porošenko dogovorili primirje na istoku Ukrajine
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je saopšeno iz pres službe ukrajinskog predsjednika, nako što je Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao da je Putin razgovarao telefonom sa svojim ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom.

"Predsjednici dvije zemlje su razmijenili mišljenja oko toga šta treba prvo preduzeti kako bi se što prije okončalo krvoproliće na jugoistoku Ukrajine", rekao je Peskov, a prenio Rojters.

"Stavovi Putina i Porošenka o mogućim načinima za okončanje ove teške krize se u značajnoj mjeri podudaraju", dodao je portparol ruskog predsjednika.

Zvanični Kijev navodi da su se: "Predsjednici međusobno složili o koracima koji će omogućiti da nastupi mir".

Ranije je Putinov portparol izjavio da su se dvojica lidera uglavnom složila oko toga šta treba da bude preduzeto da bi se okončala ukrajinska kriza.

Lideri Rusije i Ukrajine su se prošle nedjelje sastali u Minsku, ali tada nijesu ostvarili napredak prema okončanju konflikta na istoku Ukrajine, koji se poslednjih nedjelja dodatno intenzivirao.

Izvor: b92.net

Portal Analitika