Fudbal

U19: „Sokolići“ stvarali prilike, Velšani slavili

OmladinciPoraz
O
mladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u prvom prijateljskom meču od selekcije Velsa rezultatom 3:1.

U19: „Sokolići“ stvarali prilike, Velšani slavili
Portal AnalitikaIzvor

Naši omladinci pretrpjeli su poraz u današnjem susuretu iako su stvorili daleko veći broj prilika od protivnika, koji je znao i uspio da iskoristi sve nedostatke i greške u igri „sokolića“.

Prvu priliku na meču propustili su naši omladinci već u osmom minutu – Rudović je nakon dodavanja Lončara iz izgledne situacije sa desetak metara šutirao preko prečke. Četiri minuta kasnije, lopta je ponovo završila iznad gola protivnika, ovog puta nakon pokušaja Banovića glavom posle kornera.

Nakon dvadeset minuta igre „sokolići“ su došli do prednosti. Mreža Velšana zatresla se nakon udarca Rudovića koji je iskoristio odlično dodavanje Miloševića i sa deset metara pogodio metu.

Minut prije odlaska na odmor Ledžet je odigrao povratnu lotpu za Nura koji je sa 12 metara pogodio za poravnanje. Već u sljedećem napadu Miljenovićevi izabranici mogli su ponovo do prednosti ali Lončar nije uspio da kruniše dobru akciju Grivića i Kukuličića.

Nakon samo tri minuta igre u nastavku Velšani su po drugi put zatresli mrežu našeg tima. Lošu intervenciju Novovića iskoristio je Tomas koji je sa sedam metara poslao loptu mrežu.

Naša selekcija nastavila je sa ofanzivnom igrom koja je donijela tri prilike za našu selekciju, ali je protivnički golman u četiri navrata izašao kao pobjednik iz duela jedan na jedan sa Petrovićem.

Kazna za propuštene prilike stigla je u posljednjem minutu regularnog toka kada je Kop odlično izveo slobodan udarac sa 18 metara i po treći put zatresao mrežu našeg gola.

- Jako dobro smo otvorili utakmicu, ušli agresivno, imali posjed i nakon dobro izrađene akcije došlo do prednosti. U tom periodu igrali smo jako kvalitetno, stvarali šanse i bili puno bolji od rivala. Nažalost, nakon neiskorištenih prilika i velikih individualni grešaka protivnik nas je kaznio i došao do pobjede. Očigledno je bilo u nastavku utakmice da ekipa nije dobro fizički pripremljena te da su Velšani spremniji, što je pored naših grešaka u konačnom odradilo rezultat utakmice. Sve u svemu, desile su se stvari koje nisu dobre i poželjne, a to je slaba realizacija nakon zaista fenomenalnih prilika. Na kvalifikacionom turniru moramo popraviti realizaciju i svesti greške na minimum, rekao je Miljenović.

Druga utakmica igra se u četvrtak, takođe u Baru sa početkom i 17.00 časova.

Crna Gora – Vels 1:3

Stadion SRC Topolica, Bar.

Gledalaca: 200.

Sudija: Aleksandar Marković (Crna Gora).

Strijelci

1:0 - Rudović 20'

1:1 - Nur 44'

1:2 - Tomas 48'

1:3 - Kop 90'

Crna Gora: Marko Novović, Dragan Grivić, Marko Banović, Nicola Nilović, Andrija Vukčević, Stefan Lončar (Bojan Magud), Anđelo Rudović, Stefan Vukčević (Miomir Đuričković), Filip Kukuličić (Zoran Petrović), Stefan Milošević (Vladimir Šebek), Boris Cmiljanić (Marko Burzanović).

Vels: Oven Evans, Tom Ledžet, Tom Džejms, Džo Moreli, Dominik Smit, Džejms Grejem, Džordž Tomas, Robi Paten, Oven Džons (Džejk Votkins), Džejmi Tomas (Kajl Kop), Abdi Nur (Den Džejms).

Portal Analitika