Svijet

Islamisti ubili još jednog američkog novinara

 

islamisti
P
ripadnici terorističke organizacije Islamska država pogubili su još jednog zarobljenog novinara. Na isti način kao Džejms Foli ubijen je Stiven Sotlof.

Islamisti ubili još jednog američkog novinara
Portal AnalitikaIzvor

Amerikanac je nestao u Siriji u avgustu 2013., a specijalizovani portal za praćenje situacije o džihadistima objavio je snimak pogubljenja.

Islamski teroristi su najavili njegovo ubistvo prije mjesec, kada je i postalo poznato da je on otet, a nijedna informacija o njemu prije toga nije objavljivana.

"Obama, vratio sam se", navodno je rekao egzekutor neposredno prije ubistva Sotlofa, uz napomenu da je to "druga poruka Sjedinjenim Američkim Državama". 

Sotlof je samoinicijativno otišao u Siriju prije nekoliko godina, a izvještavao je sa teritorija koje su bile među najopasnijima. 

Svaki trag mu se izgubio u avgustu prošle godine, a onda je na snimku koji prikazuje ubistvo Džejmsa Folija naznačen kao sljedeća žrtva terorističke organizacije Islamska država. 

Ipak, kako prenosi Njujork Tajms, njegova porodica je znala da je Sotlof otet, te je taj slučaj željela da ostavi u tajnosti, nadajući se da će se džihadisti smilovati i pustiti 31-godišnjeg novinara, nakon što ne dobiju očekivani publicitet. 

To se, međutim, nije dogodilo, više od 8.000 ljudi je potpisalo peticiju i uputilo je Bijeloj kući kako bi preduzela mjere za njegovo oslobađanje. Bijela kuća, za sada, nije potvrdila autentičnost snimka koji su objavili džihadisti.

Portal Analitika