Fudbal

PETROVIĆ: U Crnoj Gori sam Srbin, u Srbiji sam Crnogorac ili Hrvat

petrovic
P
omoćnik selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dika Advokata, Željko Petrović izjavio je da je u Crnoj Gori Srbin, a u Srbiji Crnogorac ili Hrvat pošto je igrao u Dinamu, te da bi trebalo da posjeduje neki čudan pasoš, ali da zbog takvih osjećanja nema nelagodnosti.

PETROVIĆ: U Crnoj Gori sam Srbin, u Srbiji sam Crnogorac ili Hrvat
Portal AnalitikaIzvor

"Možda ću reći nešto što nije pametno i što nije dobro za mene. U Crnoj Gori sam Srbin, u Srbiji sam Crnogorac, ili kažu Hrvat, igrao je u Dinamu. U Holandiji sam iz bivše Jugoslavije, tako da meni treba neki veoma čudan pasoš. Ponosan sam što sam ovdje, a ako me neko pljuje neka me pljuje", rekao je Petrović.

Petrović je naveo da se u srpskom timu mora napraviti temelj i struktura što bi bilo samo nadograđivano dolaskom nekog drugog na kormilo selekcije.

"Ovdje ima dosta legendi koje bi trebalo da nastave. Da li će to biti ovaj ili onaj, najvažnije je napraviti temelj i strukturu tako da neko drugi ko dođe samo nadogradi i nastavi put, jer svako mijenjanje nije dobro ni za koga", naveo je Petrović.

Po njegovom mišljenju, Srbija mora da se ugleda na velike fudbalske sile ako želi da napreduje.

"Previše smo ponosan narod, ne volimo da učimo, mislimo da sve znamo, a niko ne zna sve, ni u Holandiji, Njemačkoj, Francuskoj... Ko je pametan, zatražiće neki savjet, da vidi kako se drugdje radi jer su sve te zemlje učile od nekoga", naglasio je Petrović.

Poslednje veliko takmičenje Srbije bilo je Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

(blic.rs)

Portal Analitika