Zabava

Činjenice o seksu na koje se često zaboravlja

0109seks
S
eks treba da bude obostrana zabava i uživanje, potrudite se to da ne zaboravite.

Činjenice o seksu na koje se često zaboravlja
Portal AnalitikaIzvor

Psiholozi svakodnevno iznose nove rezultate istraživanja, daju savjete i pokušavaju da podignu svijest ljudi kada je riječ o seksu. Stručnjaci su naveli neka pravila o seksu koja se ne izgovaraju često i koja se zaboravljaju.

Prvi seks sa partnerom nikada nije najbolji seks: Nikad se do tada niste skinuli goli jedno pred drugim i nemate pojma kakav će biti u seksu. Strahujete hoćete li oboje uživati i kako će sve to moglo da ispadne . Ne morate se zbog toga zmarati, jer prvi seks nikad nije i najbolji seks.

Predigra je važna: Ne dozvolite da vas iko uvjerava u suprotno. Znate za izreku - Potrebno je naučiti prvo hodati prije nego počnete da trčite. Zabavnije je ako usporite, a time i obezbjeđujete više uživanja.

Tražite ono što želite da dobijete: Nemate prava da se žalite ukoliko vam u seksu nešto nedostaje ako to nikad niste zatražili od partnera. Komunikacija je apsolutno faktor užitka u seksu. Nemojte očekivati da vam neko čita misli.

Seks je ponekad smiješan: Čudni zvukovi, urnebesni izrazi lica i nemoguće poze, sve je to dio seksa i ponekad može biti veoma smiješno. Prepoznajte takve situacije, smijte se i nikad vam to neće postati neugodne situacije. Seks bi ionako trebao biti zabavan!

Jutarnji seks je sjajan lijek za mamurluk: Činjenica, poslije doručka i kafe, ali je svakako savršen slijed nakon njih.

Izvor: cosmopolitan.rs; foto: b92.net

Portal Analitika