Uspostavljen saobraćaj u Petrovcu, u gradu velika šteta

0109BudvaPetrovac
S
aobraćaj prema Petrovcu i u samom gradu, koji je bio nekoliko sati u prekidu zbog obilnih padavina i odrona na magistrali, uspostavljen je oko 16 časova a kiša je poplavila mnoge ulice, pijacu i Dom zdravlja.

Uspostavljen saobraćaj u Petrovcu, u gradu velika šteta
Portal AnalitikaIzvor

Poplavljena su i brojna prizemlja i podrumi a vodena bujica prodrla je i u hotele. Voda je nanijela velike količine šljunka i kamenja.

Načelnik službe zaštite i spasavanja Budva, Zdravko Šljukić kazao je da je trenutno dobra situacija u Petrovcu, u odnosu na to kako je danas bilo.

„Izvezli smo sedam kamiona šljunka, pijeska i zemlje, koje je donio potop. Zemlje, blata i pijeska i dalje ima na ulicama, kod hotela Palas , na pijaci“, rekao je Šljukić.

Prema njegovim riječima, bujica je nastala zbog izrazitih padavina.

„S druge strane, preko potoka su izgrađene kuće i došlo je do izlivanja i tako je snažna bujica nosila sve pred sobom. Služba je dala sve od sebe da osposobi ulice. Ambulanta u Petrovcu je pretrpjela veliku štetu, Vila Oliva, hote Palas, objekat Voli“, naveo je Šljukić.

Upitan da li se nešto slično može opet očekivati, odgovorio je potvrdno.

„Uzeli smo prirodi što je njeno. Potok koji predstavlja opasnost svaki put pod hitno mora biti riješen, po cijenu da će se ga vratiti oni koji su ga uzeli da bi i drugi ljudi, koji trpe štetu bili mirni“, zaključio je Šljukić.

 

Portal Analitika