Svijet

Moskva najavila odmazdu u slučaju sankcija EU

0109Moskva
R
usija će preduzeti mjere odmazde ako joj Evropska unija (EU) uvede nove sankcije, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnjih poslova.

Moskva najavila odmazdu u slučaju sankcija EU
Portal AnalitikaIzvor

"Na žalost, Evropski savjet uprkos interesima zemalja članica, popušta pred državama koje hoće da sprovode geopolitičke planove da bi povećale konfrontaciju sa Rusijom", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Rusija se nada da će EU biti u stanju da nezavisno sagleda situaciju, odvoji se od stereotipa iz prošlog vijeka i počne konstruktvno da pomaže u rješavanju unutrašnjeg sukoba u Ukrajini.

Iz Ministarstva su kazali da će, ako Rusiji budu uvedene nove sankcije, ona preuzeti mjere odmazde u cilju odbrane svojih interesa, prenosi Tanjug.

Lideri Evropske unije saglasili su se na samitu održanoom proteklog vikenda da uvedu nove sankcije Rusiji koje će stupiti na snagu najkasnije za sedam dana ukoliko Moskva ne preduzme korake ka smirivanju ukrajinske krize.

"Ekstremno smo zabrinuti zbog pogoršanja situacije u Ukrajini", rekao je predsjednik Evropskog savjeta Herman van Rompej novinarima poslije tog sastanka.

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas da bi nove sankcije prema Rusiji mogle da imaju uticaj na njemačku ekonomiju.

Izvor: MINA; foto: opusteno.rs

Portal Analitika