Region

Marko Milićev uhapšen u Kini

0109Milicev
M
arko Milićev
za kojim je policija Srbije tragala zbog ubistva Luke Jovanovića na Brankovom mostu uhapšen je u Kini, saznaje "Blic".

Marko Milićev uhapšen u Kini
Portal AnalitikaIzvor

Marko Milićev se sumnjiči da je 25. jula oborio i usmrtio Luku Jovanovića (21) iz Beograda i od tad je bio u bjekstvu.

Milićev je osumnjičen da je, nakon što je svojim autom “katrimen” usmrtio Luku Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu, sa prijateljima pobjegao sa lica mjesta, a 15 dana kasnije i iz zemlje.

Nesreća na Brankovom mostu se dogodila 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila “lada” i kad su izašli da ga preguraju u zaustavnu traku na njih je naletio “mini kantrimen”.

Vozač “kantrimena” nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru u Beogradu. Kako vozač, a ni vozilo nisu pronađeni narednih dana, otac nastradalog mladića Bojan Jovanović protestovao je Brankovom mostu, na mjestu gdje mu je sin ubijen.

Milićev je bio u bjekstvu, pošto je napustio Srbiju 10. avgusta letom za Istambul u 12,25 sati sa svojim pasošem.

Potjernica je bila raspisana na dva imena Marko Milićev i Marko Marković pošto se sumnja da koristi i stari pasoš na prezime Marković, čiji je nestanak prijavio prošlog septembra a potom promijenio prezime. Pretpostavlja se da je odatle pobjegao za Kinu.

Srbija i Kina nemaju ugovor o ekstradiciji, potvrđeno u Ministarstvu pravde za Tanjug ali će se u svakom slučaju tražiti njegovo izručenje iz te zemlje radi vođenja krivičnog postupka.

Milićev se tereti se za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja za koje je zaprijećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnim nesreći.

Ranije danas otac Luke Jovanovića, Bojan Jovanović saslušan je u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu koje vodi istragu protiv osumnjičenih u tom slučaju i pridružio se krivičnom gonjenju protiv njih.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika