Politika

Bojanić: Članovi Pozitivne ponovo traže sjednicu partije

1Bojanicok
Č
lanovi Pozitivne Crne Gore ponovili su zahtjev za održavanje sjednice, kako bi razmotrili situaciju u Podgorici i pokazali jedinstvenu podršku formiranju manjinske vlasti, kazao je potpredsjednik te partije, Mladen Bojanić.

Bojanić: Članovi Pozitivne ponovo traže sjednicu partije
Portal AnalitikaIzvor

Osam članova Predsjedništva, predvođenih Bojanićem, krajem jula je podnijelo inicijativu za zakazivanje vanrednog kongresa koji bi se održao do kraja oktobra i na kojem bi bilo izabrano novo stranačko rukovodstvo.

Uz Bojanića i Abazovića inicijativu su potpisali i Dragan Ćiro Cvetković, Goran Đurović, Nikola-Necko Koćalo, Luka Rakčević, Emin Duraković i Miloš Konatar, zamjerajući Pajoviću pad podrške Pozitivne među biračima i loše međuljudske odnose u stranci. Pajović ih je optužio da inicijativom razbijaju stranku i kvare pregovore o formiranju manjinske vlastiSocijaldemokratske partije ( SDP) i opozicije u Podgorici, a nakon toga prekinuti su pregovori o formiranju vlasti u Podgorici.

“Sasvim je dovoljno vremena da predsjednik pripremi i sazove sjednicu na kojoj bi razmotrili situaciju u Podgorici, donijeli odgovarajući zaključak, pokazali jedinstvo po pitanju formiranja vlasti sa opozicijom i tako uskratili mogućnost SDP i nosiocu liste Evropsko lice Podgorice da alibi za svoju neodlučnost traže u dešavanjima u Pozitivnoj”, kazao je Vijestima Bojanić.

On je rekao da su članovi predsjedništva ponovo tražili od stranačkog rukovodstva da organizuje sastanke sa lokalnim rukovodstvima, na kojima bi se razmotrila situacija u partiji

“Ponovo smo zatraži li održavanje sjednica Predsjedništva sa svim lokalnim organizacijama Pozitivne kako bi ih u direktnoj i otvorenoj komunikaciji upoznali sa unutarstranačkim problemima. Ovo vidimo kao jedini ispravan put u pružanju punih i istinitih informacija svim članovima partije”, kazao je Bojanić.

On je poručio da slijedi i utvrđivanje predloga odluke za održavanje izbornog vanrednog kongresa za 25. oktobar.

“Ne možemo dozvoliti da bilo ko kupuje vrijeme i stvari gura pod tepih do maja naredne godine”, kazao je Bojanić.

Potpredsjednica Pozitivne, Azra Jasavić, tvrdi da je sjednica već odavno zakazana za prvu sedmicu septembra, navodeći da Bojanić sada pokušava da postigne političke poene u
javnosti.

Ona je kazala da je stranačko rukovodstvo posvećeno formiranju vlasti u Podgorici, a da ostale problem treba riješavati na partijskim organima.

“Ovakvo ponašanje potpredsjednika upućuje na zaključak da je njemu od smjene vlasti u Podgorici bitnije lično pozicioniranje ili stvaranje prostora za neuspjeh pregovora ELP i opozicije, iz samo njemu poznatih razloga. Politički je nedosljedno i licemjerno da se povučete iz predizborne kampanje, a da onda aktivno kritikujete rezultat i svojim ponašanjem i djelovanjem otežavate pregovore”,kazala je Jasavić.

Ona je upozorila da iznošenje u javnost unutarstanačkih inicijativa smanjuje manevarski prostor dogovora o formiranju vlasti u Podgorici.

“Toga posebno mora biti svjestan, u poslednje vrijeme posebno medijski eksponiran, potpredsjednik Pozitivne, koji je na tu funkciju došao zahvaljujući predlogu Darka Pajovića”, rekla je Jasavić.

Ona je objasnila da javnost zanima smjena vlasti u Podgorici, a ne predsjednika Pozitivne, te da pitanje vanrednog kongresa treba rješavati dijalogom.

“Ključno pitanje na koje treba da odgovori potpredsjednik je zašto je inicijativu za smjenu Pajovića podnio u momentu kada su se stekli uslovi da DPS konačno ode u opoziciju”, rekla je Jasavić.

Portal Analitika