Politika

VUJOVIĆ: Novi izbori najgore rješenje za socijaldemokrate

3108Vujovicok
D
ogovor Demokratske partije socijalista DPS i Socijaldemokratske partije SDP oko raspodjele lokalne vlasti je moguć, ali uz obostrane ustupke, kazao je za Televiziju Crne Gore analitičar Zlatko Vujović.

VUJOVIĆ: Novi izbori najgore rješenje za socijaldemokrate
Portal AnalitikaIzvor

Prošlo je više od tri mjeseca od lokalnih izbora u pet crnogorskih opština, uključujući i Glavni grad gdje još nije formirana vlast. Kako smatra Vujović, DPS će možda odustati od vlasti u Kolašinu, ali bi lider SDP-a Ranko Krivokapić trebalo da odustane od ideje o nestranačkom gradonačelniku.

Novi izbori bi, dodaje on, za socijaldemokrate bili najgore rješenje jer se ni sa kim nijesu uspjeli dogovoriti.

"Ono što bi se moglo zaključiti jeste da koalicije sa opozicijom neće biti. Znamo da SDP-u u ovom trenutku nikako ne odgovaraju izbori i da bi, kao krivac za neuspjeh koaliranja i sa opozicijom i sa vlašću, vjerovatno bili neko ko bi snosio najteže posljedice od birača", rekao je Vujović za Televiziju Crne Gore Vujović.

U ovom trenuttku, smatra Vujović, postoje najveće šanse za dogovor DPS-a i SDP-a, "ukoliko SDP bude imao opravdanje, odnosno obrazloženje za ulazak u takvu koaliciju".

On smatra da osim Slavoljuba Stijepovića, ne postoje šanse da na čelu Podgorice bude neko drugi kao proizvod dogovora DPS-a i SDP-a.

"Međutim, postoje neki drugi zahtjevi SDP-a koji bi možda mogli biti prihvatljivi DPS-u, osim ukoliko bi taj dogovor bio paket aranžman za više opština", zaključio je Vujović.

Izvor: RTCG

Portal Analitika