Politika

MILIĆ: EKIP sa operaterima da postigne dogovor o ukidanju svih troškova rominga

zarija-milic-web
P
ozitivna Crna Gora cijeni da je dobar iskorak odluka EKIP-a o ukidanju naknade za roming usluge za države regiona, ocijenio je u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika član Glavnog odbora Pozitivne Crne Gore Zarija Milić.

MILIĆ: EKIP sa operaterima da postigne dogovor o ukidanju svih troškova rominga
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, smisao ovakvog zajedničkog sporazuma država regiona i jeste u tome da ukida prepreke i da olakšava život građanima, a to znači i da troškovi života budu niži. Dok EU obara troškove telefoniranja u inostranstvu, korisnici iz Crne Gore ovu uslugu plaćaju i pet puta više od stanovnika EU.

- Međutim, imajući u vidu da smart telefoni uzimaju sve veći udio na tržistu mobilne telefonije, te da pružaju mogućnost besplatne komunikacije koristeći čitav spektar aplikacija, očekujemo da EKIP sa operaterima postigne dogovor o ukidanju svih troškova rominga - za pozive, SMS poruke i za prenos podataka, koji podrazumijeva korišćenje interneta u inostranstvu, naveo je on.

Korišćenje Interneta i servisa koje on pruža nije pitanje ni luksuza niti pomodarstva, već uslov za ispunjenje osnovnih poslovnih i životnih potreba, pa stoga ukidanje tzv. 'data rominga' treba da bude prioritet u što skorijem roku, a ukidanje dodatnog plaćanja svih troškova rominga vidimo kao značajan iskorak u zaštiti korisnika, građana Crne Gore.

Sigurni smo da je cijena ukidanja rominga koju će platiti mobilni operateri već dovoljno dobro amortizovana njihovom cjenovnom politikom, zaključio je Milić.

 

 

Portal Analitika