Svijet

Ne kaže se uzalud "vjeran kao pas"

2908Tomi
N
akon što mu je vlasnik poginuo u saobraćajnoj nesreći, njegov pas Tomi dvije nedjelje je čuvao grob i opraštao se od njega. Ne kaže se za uzalud: „Vjeran kao pas“.

Ne kaže se uzalud "vjeran kao pas"
Portal AnalitikaIzvor


Mladi građevinski radnik Baskar Šri usvojio je Tomija prije pet godina, a njih dvojica su postali nerazdvojni. Nažalost, Baskar je poginuo početkom avgusta, a Tomi nije mogao od njega tek tako da se odvoji, pa je 15 dana čuvao njegov grob.



Don Vilijams, iz organizacije za pomoć životinjama „Plavi krst“, konačno je uspjela da odvoji Tomija od groba i da mu da vode i hrane.



„Prvi put sam spazila psa kako leži na svježem grobu dok sam dolazila na posao početkom avgusta. Tada mi ništa nije djelovalo čudno, ali sam ga onda vraćajući se sa zadatka 13. avgusta ponovo vidjela. Djelovalo je kao da se nedjeljama nije pomjerio“, kaže Don.



Prema njenim riječima, pas je djelovao vrlo uznemireno, a kada mu je prišla primijetila je suze u očima.



„Bio je izgladnio. Dala sam mu vode i biskvite. Prošetala sam se malo po okolini i pitala lokalne stanovnike da li znaju nešto o psu. Onda sam saznala da se zove Tomi i da čuva vlasnikov grob“, objašnjava Don.

rts.rs

Portal Analitika