Košarka

U subotu kreće Mundobasket, SAD i Španija jure zlato

Mundobasket2014
Š
panija će od subote do 14. septembra biti domaćin Svjetskog prvenstva za košarkaše. Titulu brani aktuelni olimpijski šampion, selekcija SAD i velikog rivala imaće u domaćinu, koji je najavio pohod na zlato pred svojim navijačima, posebno nakon otkaza Lebrona Džejmsa, Karmela Entonija i Kevina Duranta.

U subotu kreće Mundobasket, SAD i Španija jure zlato
Portal AnalitikaIzvor

U grupi A u Granadi igraće Španija, Francuska, Srbija, Brazil, Egipat i Iran. Prvi meč na šampionatu srpski košarkaši odigraće u subotu od 15.30 protiv Egipta. U istom terminu "orlovi" sastaće se dan kasnije sa Francuskom i Iranom. U utorak je slobodan dan, a nakon toga će uslijediti susreti sa Brazilom (18) i Španijom (22).

U grupi B u Sevilji, sa kojom se ukršta grupa A, boriće se Argentina, Grčka, Hrvatska, Filipini, Senegal i Portoriko. Bilbao će biti domaćin grupe C đe će igrati SAD, Turska, Ukrajina, Finska, Novi Zeland i Dominikanska Republika, a u grupi D (Gran Kanarija) Litvanija, Slovenija, Australija, Angola, Južna Koreja i Meksiko.

U osminu finala plasiraće se četiri najbolje ekipe iz svake grupe, poslije čega će uslijediti eliminaciona faza. Naredno prvenstvo svijeta neće biti održano za četiri godine, kao sto je do sada to bio slučaj, već 2019, kako ljubitelji sporta ne bi imali u istoj godini smotre najboljih fudbalera i košarkaša.

Plasman na Olimpijske igre u Riju 2016. izboriće samo prvak svijeta, a ukoliko to bude Brazil, onda će viza pripasti i poraženom finalisti. Finale je zakazano za 14. septembar u Palati sportova u Madridu sa početkom od 21 sat.

Portal Analitika