Politika

Lord Džejkob Rotšild: Nadam se da ću se još puno puta vraćati u Crnu Goru (VIDEO)

rotsilds2808
B
ritanski investicioni bankar i člana Rotšild bankarske familije lord Džejkob Rotšild najavio je na sinoćnjem otvaranju luksuznog hotela Regent Porto Montenegro, da će se još mnogo puta vraćati u Crnu Goru kao investitor.

Lord Džejkob Rotšild: Nadam se da ću se još puno puta vraćati u Crnu Goru (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Rotšild, koji važi za čelnika finansijski najmoćnije svjetske porodice, kazao je da je, pošto je vidio kako Crna Gora napreduje pod vođstvom premijera Mila Đukanovića prihvatio da bude investitor u projektu Porto Montenegro i hotelu Regent sa Piterom Mankom.

- Piter Mank me je pozvao da budem investitor u ovom projektu kad je on bio samo san a pošto sam vidio kako Crna Gora napreduje pod vođstvom premijera Mila Đukanovića i pošto vjerujem u Pitera Manka, rekao sam da želim da budem investitor. Rijetko se dešavaju ovako uspješni i veliki projekti. Mislim da imamo jedan takav projekat ovdje - rekao je lord Rotšild na sinoćnjem otvaranju hotela Regent Porto Montenegro u Tivtu.

- Piter Mank je počeo svoj život za vrijeme Austrougarske nakon čega je došao u Kanadu. Na neki način on se ovdje vratio kući jer je Crna Gora bila dio Austrougarske i njegovi korjeni su ovdje - rekao je Rotšild i poručio da je "ovo veliki projekat i da se ne bi desio bez podrške predsjednika Vlade Mila Đukanovića".

- Želim još jednom da ponovim da sam srećan čovjek i ovo je divan projekat. Nadam se da ću se još puno puta vraćati ovdje - kazao je Rotšild.

Hotel Regent Porto Montenegro, prvi sa pet zvjezdica u Tivtu, sinoć je svečano otvoren u tivatskoj marini. Na svečanosti su osim lorda Rotšilda govorili premijer Milo Đukanović, investitor projekta „Porto Montenegro” Piter Mank, direktor Marine i nautičkog naselja Porto Montenegro Oliver Korlet, te član borda direktora „Regent“ grupe Stiven Pan i ambasador Kanade Roman Vaščuk.

U impresivno hotelsko zdanje, sagrađeno u duhu Mediterana, uloženo je više od 55 miliona eura.

Portal Analitika