Portal Analitika
  • Politika
  • Društvo
  • Abiznis
  • Sport
  • Kolaž
  • Region / Svijet
  • Kultura
  • Kolumne
  • Nauka / Tehnologija
  • Savremena karijatida
  • Ostalo
Fudbal

Podgorica domaćin kvalifikacionog turnira

AgamaFutsal
P
rvak Crne Gore u futsalu, podgorička Agama, od četvrtka do subote biće domaćin turnira prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Podgorica domaćin kvalifikacionog turnira
Portal AnalitikaIzvor

Na turniru će, pored podgoričkog tima, igrati i prvak Makedonije Železarec i Ben Gurion, šampion Izraela. Agama će u prvom kolu, sjutra u 21 sat u dvorani Morača, igrati protiv Ben Guriona, narednog dana izraelski tim igraće protiv Železareca, dok će turnir biti završen subotnjim duelom crnogorskog i makedonskog tima.

Trener Agame Vasko Vujović kazao je da mu je drago što su Crna Gora i Podgorica dobile organizaciju tako jakog turnira, navodeći da se nada da će ta manifestacija učiniti da se crnogorski futsal podigne na ljestvicu više nego do sada. On je kazao da Agama spremno i bez povrijeđenih igrača dočekuje start turnira.

"Jedva čekamo prvi meč, sa velikim nesterpljenjem. Siguran sam da će publika imati šta da vidi. Uvijek sam optimista, gledam samo pozitivno i optimistično. Mislim da imamo realne šanse, ali treba biti prizeman, ući hladne glave u meč i iz minuta u minut odrađivati kvalitetno posao. Nadam se da rezultat neće izostati", kazao je Vujović na konferenciji za novinare.

On je kazao da je za njega izuzetno važan prvi meč protiv izraelskog predstavnika.

"Mnogi smatraju da je ključna subotnja utakmica, ali se ne bih složio sa njima. Za mene je utakmica protiv Izraelaca izuzetno važna. To je iskusna i borbena ekipa. Ne bih je potcjenjivao, da njih pobijedimo, pa ćemo imati prilike da se još bolje pripremimo za makedonskog predstavnika. Vjerujem da možemo proći dalje", kazao je Vujović.

Predsjednik kluba Aleksandar Vujović kazao je da je sve spremno za turnir, navodeći da je prvi put od kada postiji futsal organizacija izdignuta na jedan mnogo veći nivo nego do sada. On se zahvalio na podršci Evropskoj fudbalskoj asocijaciji i Fudbalskom savezu Crne Gore.

"Ulaznice će po meču koštati pet, a za sva tri dana deset EUR. Djeca do 12 godina neće plaćati ulaznice, a ulaz će biti besplatan i za roditelje koji dođu sa djecom. Besplatno će ući i svi navijači koji koji dođu sa zastavom, šalom Crne Gore i kluba Agama", rekao je Vujović.

Direktor firme Dukljanski vrtovi /Dukley gardens/, pokrovitelja turnira, Kolin Kingsmil kazao je da mu je čast da pomogne u promociji futsala u Crnoj Gori.

"Crnogorci su velike atlete, posjeduju izuzetan sportski talenat. Mi ćemo sve uraditi da se taj talenat izdignemo na veći nivo. Ponosni smo što smo dio projekta", rekao je Kingsmil.

On je poželio srecu svim učesnicima i kazao da vjeruje da će Agama biti pobjednik turnira. Samo pobjednik turnira, nakon tri takmičarska dana, steći će pravo nastupa na drugom kvalifikacionom turniru. (MINA)

Portal Analitika