Zanimljivosti

Što se događa u dubinama Pacifika: Pilote iznenadila misteriozna svjetlost (VIDEO)

2708misterioznosvjetlo
N
a letu Boeinga 747-8 iz Hong Konga za Enhoridž u Aljasci, piloti su zapazili misteriozno crveno-narandžasto svjetlo na površini Pacifičkog okeana. Čudni prizor dogodio se tokom petog sata leta, na lokaciji blizu ruskog poluostrva Kamčatka, prenosi Daily Mail.

Što se događa u dubinama Pacifika: Pilote iznenadila misteriozna svjetlost (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Pilot i kopilot koji su ostali zatečeni prizorom, pretpostavili su kako se radi o nekoj vrsti podmorskog vulkana.

"Sinoć sam na Pacifičkom okeanu, negdje pored Kamčatke, doživio najčudniju stvar u svojoj pilotskoj karijeri. Vrijeme je bilo idealno, bez oluja ili munja, tako da crveni sjaj koji sam vidio ne može proticati od toga. Kako smo se približavali, svjetlost je bila sve jača, a kako se odbijala od oblaka, stvorila je zastrašujući prizor. Sve to u sredini ničega", objasnio je holandski pilot JPC van Heijst. "Jedino objašnjenje bila bi podmorska eksplozija vulkana koja se vjerojatno dogodila pola sata prije našeg dolaska", zaključio je van Heijst.

Upravo zbog te pretpostavke, piloti su se pribojavali vulkanske prašine, ali kako kažu, na svoju sreću, nisu je primijetili. Oni su sve prijavili kontroli leta zaduženoj za taj vazdušni prostor te je pokrenuta istraga.

Portal Analitika