Politika

RADUNOVIĆ: Ocjenom o reformama brzine puža Merkel prozvala i Crnu Goru

0608slavenPOCETNA
P
redsjednik Odbora za evropske integracije Slaven Radunović ocijenio je u izjavi za Portal Analitika da je ocjenom da se napredak u regionu Zapadnog Balkana odvija brzinom puža njemačka kancelarka Angela Merkel prozvala par država regiona među kojima i Crnu Goru. Radunović je rekao da bez obzira na nezadovoljstvo EU reformama u Crnoj Gori ni od Merkel ni od ostalih zvaničnika nema strogih ocjena o Crnoj Gori.

RADUNOVIĆ: Ocjenom o reformama brzine puža Merkel prozvala i Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

- Iako gospođa Merkel nije imenovala države u kojima se reforme odvijaju brzinom puža, mislim da se u tom stavu može prepoznati par država Zapadnog Balkana među kojima je sigurno i Crna Gora, kazao je Radunović za Portal Analitika.

Merkel je ranije kazala da se na Balkanu vidi da je potrebno imati "dug dah" i da se zemlje regiona ne smiju prerano prepustiti same sebi.

Radunović je dodao da nažalost građanima Crne Gore nije potrebno da ih gospođa Merkel obavijesti da se u njihovoj dravi reforme dosta sporo odvijaju.

- Mi to vidimo svakodnevno, posebno kroz pravosuđe, tužilaštvo, kroz izborno zakonodavstvo. Donosimo propise koje kasnije ne implementiramo a jasvježiji primjer je primjer izbornog zakonodavstva gdje je nakon višemjesečnih pregovora došli do rješenja ali je Vlada odbila da ih implementira odnosno finansira onaj tehnički dio. Tu mislim prije svega na dio o elektronskoj identifikaciji birača. Time smo došli u veoma tešku situaciju jer Crna Gora od 1. septembra praktično nema izborno zakonodavstvo, zaključio je Radunović.

 

 

Portal Analitika