Politika

Investicioni forum Kine i država centralne i istočne Evrope

prague-21
U
Pragu će se 28. i 29. avgusta 2014. godine, u organizaciji češkog Ministarstva unutrašnjih poslova, Sekretarijata za saradnju 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope i NR Kine i Češko-kineske privredne komore, održati investicioni forum i II sastanak lokalnih lidera 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope i NR Kine. Glavne teme skupa biće unapređenje ekonomske saradnje, zaštita životne sredine i podsticaj investicija, saopšteno je iz Vlade.

Investicioni forum Kine i država centralne i istočne Evrope
Portal AnalitikaIzvor

Poziv za učešće na Forumu upućen je gradovima iz 16 zemalja Evrope, gradonačelnicima, lokalnim liderima provincija ili gradova, nacionalnim koordinatorima za saradnju NR Kine i zemalja centralne i istočne Evrope i privrednicima. Na ovogodišnjem sastanku lokalnih lidera, Crnu Goru predstavljaće gradonačelnik prijestolnice Cetinje Aleksandar Bogdanović, koji će biti i šef crnogorske delegacije.

Uz gospodina Bogdanovića, u crnogorskoj delegaciji će biti i predsjednik Skupštine Prijestolnice Cetinje Jovan Martinović, savjetnik potpredsjednika Vlade i nacionalni koordinator za saradnju sa NR Kinom Goran Jovetić, direktor MIPA-e Miloš Jovanović, predsjednik Privredne komore Velimir Mijušković i šef Kabineta gradonačelnika Prijestolnice Dražen Blažić. U crnogorskoj delegaciji biće i predstavnik opštine Danilovgrad, kao i više predstavnika crnogorskih kompanija (AD Luka Bar, Bar, Institut dr Simo Milošević, Montenegro Bonus i dr.)

Tokom investicionog foruma planirano je održavanje nekoliko panel diskusija, gdje će, na jednoj od njih (posvećenoj regionalnom turizmu u kontekstu odnosa tradicije i inovacija), govoriti gospodin Bogdanović.

Na forumu će, pored Crne Gore, učestvovati i Albanija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Češka Republika, Estonija, Mađarska, Litvanija, Letonija, Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka i Slovenija.

 

 

Portal Analitika