TV / Film

Shutter Island postaje HBO-ova serija, a prvu epizodu režira Skorseze

2608shutter
F
ilm Martina Skorsezea iz 2010. "Shutter Island"  trebalo bi da postane TV serija pod nazivom "Ashecliffe", a pilot epizodu režiraće sam Skorseze na temelju scenarija koji će napisati Dennis Lehejn, prenosi britanski The Telegraph.

Shutter Island postaje HBO-ova serija, a prvu epizodu režira Skorseze
Portal AnalitikaIzvor

Serija nazvana po ustanovi za mentalno zdravlje oko koje je smještena radnja filma, istraživaće priču njenih osnivača koji su je sagradili početkom 20. vijeka i razvili metode liječenja mentalno bolesnih.

Film u kojem je glavnu ulogu ostvario Leonardo Dikaprio kao savezni šerif koji istražuje nestanak osuđenog ubice koji je pobjegao iz bolnice na zabačenom ostrvuu Shutter, na bioskopskim blagajnama je zaradio 300 miliona dolara.

Producentske kuće HBO i Paramount zajedno će producirati seriju.

Scenarisat serije Dennis Lehejn je pisac koji je napisao roman na kojem se temelji film “Shutter Island”. On je takođe  napisao i "Mističnu rijeku" (Mystic River) i "Nestala bez traga" (Gone Baby Gone), a oba romana su doživjela filmske adaptacije.

Sedamdesetjednogodišnji Skorseze je uz ovaj TV projekt, nedavno završio dokumentarce o Bilu Klintonu i njujorškom dvonedeljniku o književnosti, kulturi i aktuelnostima "New York Review of Books". Kasnije ove godine trebalo bi da započne snimanje njegovog novog filma "Silence" o sveštenicima koji su nastojali donijeti hrišćanstvo u Japan u 17. vijeku.

Već ima jedan projekta s HBO-om - muzičku dramu smještenu u Njujorku na početku rođenja panka i disko muzike.

Koproducent serije je Mik Džeger, a u njoj glumi njegov sin Džejms sa Bobijem Kanavaleom. Na tom projektu Skorseze radi sa tvorcem serije "Carstvo poroka" (Boardwalk Empire) Terensom Vinterom za koju je Skorseze režirao pilot epizodu.

Vinter je pak napisao scenario za Skorsezeovfilm "Vuk s Wall Streeta" (The Wolf Of Wall Street), koji je bio nominovan za Oskara.

Index.hr

Portal Analitika