Turizam

Ivančević: Ne trebaju nam lou kost kompanije

2608ivancevic
M
ontenegro Erlajns i turistička privreda zajedno će uspješnije vratiti zapadnoevropskog gosta na crnogorsko tržište kaže za Radio Crne Gore predsjednik odbora za turizam u Privrednoj komori CG, Dragan Ivančević.

Ivančević: Ne trebaju nam lou kost kompanije
Portal AnalitikaIzvor

"Zahvaljujući razumijevanju našeg nacionalnog avioprevoznika Montenegro Erlajnsa, mi ćemo već naredne godine imati šest letova prema Crnoj Gori od Frankfurta i Dizeldolfa, čartere iz Minhena i Berlina, kao i redovne linije prema Skandinaviji, tradicionalno Francuskoj, a očekujemo vrlo brzo i prema Velikoj Britaniji. To je gotov proizvod i automatski bolje pozicioniranje turističke Crne Gore. Ne treba da trošimo novac na 'low-kostere' kad imamo mogućnosti sa domaćim snagama da postignemo i bolje efekte i bolje prihode. Tako i država, i svi subjekti u lancu, dolaze u poziciju odgovornijeg odnosa prema našem avio prevozniku. Realno je da određenim subvencijama podrže ovakve i slične zajedničke projekte što mi u turističkoj privredi očekujemo", kazao je Ivančević.

On je istakao da je na tok turističke sezone uticala, uz sve evidentne nedaće u regionu, i dominacija ruskog tržišta u odnosu na ostala.

"Rusko tržište je veoma značajno za nas ali dominacija jednog u odnosu na ostala ne smije preći 20 odsto. U suprotnom, svi nepredviđeni poremećaji reflektuju se na tok sezone i što je još značajnije, tokom trajanja sezone teško se takvi gubitci mogu nadomjestiti. Tako je bilo ove godine, odnosi se podjednako i na Ukrajinu, preko 50 odsto kapaciteta imali smo sa ruskog tržišta i teško je bilo popuniti otkazane aranžmane tokom juna i jula. Pokrenuli smo veliku akciju i ublažili štetu samo u određenom procentu", kaže sagovornik Radija Crne Gore.

Prema njegovm očekivanjima, postsezona će biti uspješna.

"Najave hotelijera su odlične, a i vrijeme nam konačno ide na ruku. Cijene u podsezoni su niže i do 30 odsto, tako da će i to dodatno uticati na dobru popunjenost do kraja oktobra", poručuje Ivančević.

Foto: privrednakomora.me
Izvor: rtcg.me

Portal Analitika